Top tags for today
en
CREATE A POST

Capricorns during quarantine be like:

3 years ago
capricorns-during-quarantine-be-like
Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
avatar

No talent 😀

3 years ago

Video is being processed...

Feel free to roam the site while you wait.

Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
quality-meme-coming-through
Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel

That’s really sad😷

3 years ago

Video is being processed...

Feel free to roam the site while you wait.

Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel

Scorpios man.

4 years ago
scorpios-man
Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
90-questions-about-space-for-those-who-want-to-test-their-erudition

Ready for the smart quiz? 90 questions and answers to them about space. How much do you know about the planets, about the Universe and our solar system? Do you want to test your knowledge? Then let's check them out right now together. It will be interesting, informative and just useful!

 

Remember what you forgot, find out what you did not know, and do not forget to show off your new knowledge with your friends on New Year's holidays.

 

Quiz: a list of questions and answers on the topic of space

 

So, Bemorepand's editors have selected 90 questions of varying complexity, the answers to some of which can be found by both novice astronomers and advanced people who are interested in the question…

 

 

1. When will Halley's comet be seen next?

Answer: She will return in 2061.

 

2. Which constellation is located in the hottest place in the universe?

Answer: Virgo.

 

3. What is the most plausible estimate of the age of the Earth?

Answer: 4.54 billion years.

 

4. On which planet can rain of diamonds be found?

Answer: Saturn.

 

5. What is the closest planet to the Sun?

Answer: Mercury.

 

6. How many stars are in our star system (galaxy)?

Answer: About 200 billion.

 

7. How many planets in our solar system are made of gas?

Answer: Four.

 

8. Who was the first person to go into space?

Answer: Yuri Gagarin.

 

9. What is the most common type of star in the Milky Way?

Answer: Red dwarfs.

 

10. One of the most famous constellations is Orion. In honor of whom did it get its name?

Answer: In honor of the hunter in Greek myth.

 

11. How many volcanoes do you think are on the surface of Venus?

Answer: More than 1600 volcanoes.

 

 

12. Physical space is often represented in how many linear dimensions?

Answer: In three linear dimensions.

 

13. What stars in the universe have a rotation speed of 600 revolutions per second?

Answer: Neutron stars.

 

14. The weight of the Sun in relation to the total mass of the solar system?

Answer: 99.866% of the total mass of the entire solar system.

 

15. Which planet in our solar system is the densest and has only one satellite?

Answer: Earth.

 

16. The word "astrophysics" comes from a combination of Greek words. Do you know what the word "Astro" refers to?

Answer: Star.

 

17. What is the second smallest planet in our solar system?

Answer: Mars.

 

18. What is the brightest planet in the night sky?

Answer: Venus.

 

19. Which planet has the most moons?

Answer: Saturn.

 

 

20. In what year was Pluto reclassified as a dwarf planet?

Answer: 2006.

 

21. Where can you find the biosphere?

Answer: The lower part of the atmosphere, the entire hydrosphere and the upper part of the lithosphere.

 

22. What phenomena keep the planets in a stable orbit around the Sun?

Answer: Gravity.

 

23. What color would the sky be if you were standing on the Moon and the Sun was shining on you?

Answer: Black.

 

24. Who was the first person to walk on the moon?

Answer: Neil Armstrong.

 

25. Who was the first woman to go into space?

Answer: Valentina Tereshkova

 

26. What color is the Sun?

Answer: The sun appears white to the eye.

 

27. What elements does the Sun consist of?

Answer: First of all, hydrogen and helium, with a number of some other microelements.

 

28. Which celestial body in the solar system has the largest mass?

Answer: Sun.

 

 

29. What is space debris?

Answer: Any artificial object left to fly in Earth's orbit.

 

30. How many stars make up Ursa Major?

Answer: 7 stars.

 

31. Why does the moon glow?

Answer: The moon does not glow by itself, but only reflects sunlight.

 

32. What is the third brightest celestial object in the sky?

Answer: Venus.

 

33. How does a meteor become a meteorite?

Answer: When it falls to the surface of the Earth, burning up in the atmosphere.

 

34. What is the frequency of lunar eclipses?

Answer: At least twice a year.

 

35. How old is the universe?

Answer: Approximately 13.8 billion years.

 

36. Imagine that we have arrived at the next planet, Venus. In visible light, we cannot see the surface of Venus from space. Why?

Answer: Venus is covered by a thick layer of clouds.

 

37. What is the distance between Earth and Mars?

Answer: About 56 million km.

 

 

38. Which planet is closest in size to Earth?

Answer: Venus.

 

39. How many stars are there in the Andromeda Galaxy?

Answer: One trillion.

 

40. What is an Emission Nebula?

Answer: An interstellar cloud that emits light in the optical range due to the ionization of the gas of which it is composed.

 

41. What is the size of the Earth in kilometers?

Answer: 40 075.

 

42. What percentage of the mass of our solar system are the planets?

Answer: 0.135% of the mass of the solar system.

 

43. On which planet does the wind speed exceed supersonic?

Answer: Neptune.

 

44. This planet, also known as the "morning star" and "evening star", has long inspired poets. What is this planet?

Answer: Venus.

 

45. What is the name of the planet, which is sometimes called the sister of the Earth?

Answer: Venus.

 

46. What are the five most famous dwarf planets?

Answer: Pluto, Ceres, Eris, Makemake and Haumea.

 

47. What is the name of the planet closest to the Sun?

Answer: Mercury.

 

48. What is the smallest planet in our solar system?

Answer: Mercury.

 

 

49. Around which planet does the moon called Titan revolve?

Answer: Saturn.

 

50. Which planet is larger - Neptune or Saturn?

Answer: Saturn.

 

51. What protects the Earth from meteorites and solar radiation?

Answer: Atmosphere.

 

52. How many planets can be seen without a telescope?

Answer: 5 - Mercury, Venus, Mars, Jupiter and Saturn.

 

53. Phobos and Deimos are satellites of which planet?

Answer: Mars.

 

54. Which planets do not have moons?

Answer: Mercury and Venus.

 

55. Which planet rotates around its axis the fastest?

Answer: Jupiter.

 

56. How long is a year on Jupiter?

Answer: 12 Earth years.

 

57. What is the oldest planet in our solar system?

Answer: Jupiter.

 

 

58. What is the densest planet in our solar system?

Answer: Earth.

 

59. Which planets have rings?

Answer: Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune.

 

60. Which planet has the most volcanoes?

Answer: Venus.

 

61. What are the names of the four largest moons of Jupiter?

Answer: Europa, Ganymede, Callisto and Io.

 

62. Which planet rotates in the opposite direction relative to the others?

Answer: Venus.

 

63. What are the four planets - "gas giants"?

Answer: Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune.

 

64. What are the four terrestrial planets in the solar system?

Answer: Mercury, Venus, Mars and Earth.

 

65. Why does Mercury have craters?

Answer: Its atmosphere is too thin for meteoroids to burn up without harming the surface.

 

66. Which star is the center of our solar system?

Answer: Sun.

 

67. How old is the Sun?

Answer: Approximately 4.5 billion years.

 

 

68. How long does it take for the sun's rays to reach the earth?

Answer: Eight minutes.

 

69. When was the solar system formed?

Answer: 4.5 billion years ago.

 

70. If you weighed 80 kg on Earth, how much would you weigh on Mars?

Answer: 30 kg.

 

71. What causes the ebb and flow?

Answer: Gravity of the Sun and Moon.

 

72. How long does a solar eclipse last?

Answer: About seven and a half minutes.

 

73. Name the three most famous asteroids.

Answer: Ceres, Pallas, Vesta.

 

74. What is the name of a large number of meteoroids that appear at the same time and in the same place?

Answer: Meteor shower.

 

75. How many Earths can fit inside the Sun?

Answer: One million.

 

76. What color is the sunset on Mars?

Answer: Blue.

 

77. Where can you go to see projections of the night sky?

Answer: Planetarium.

 

 

78. What is the name of the outer atmosphere of the Sun?

Answer: Crown.

 

79. How is the distance between the Sun and the Earth measured?

Answer: In astronomical units (AU).

 

80. How long does it take for the moon to go through all its phases?

Answer: 29 days.

 

81. Where is the Oort cloud located?

Answer: Right behind Pluto.

 

82. How long does it take for the Moon to complete a revolution around the Earth?

Answer: 27 days.

 

83. Who was the third astronaut to walk on the moon?

Answer: Pete Conrad.

 

84. Which astronaut is famous for writing his daughter's initials on the moon?

Answer: Gene Cernan.

 

 

85. What are the names of the storms created by the Sun?

Answer: Solar storms.

 

86. In what constellation are the stars Castor and Pollux?

Answer: Gemini.

 

87. What studies stars, planets and galaxies?

Answer: Astronomy.

 

88. Which constellation has the shape of a winged horse?

Answer: Pegasus.

 

89. Which star is closest to the Earth?

Answer: Sun.

 

90. What is the name of the path traveled by a celestial body in space?

Answer: Orbit.

 

 

 

+1
Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
You have reposted this topic!
You have canceled this repost!