Top tags for today
en
CREATE A POST

"Do you know?": 100 questions (and answers) for children about everything in the world

1 year ago
do-you-know-100-questions-and-answers-for-children-about-everything-in-the-world

We all know how curious children are.  Sometimes you have to think carefully before answering their next “why.”  

 

Questions to the child instead of the boring “Did you do your homework?”.

 

 What if you swap places with them?  They will not "torture" you, but you them?  Moreover, there is no need to select questions precisely because Bemorepanda has already done everything for you. So it would help if you started playing this quiz without fear of getting into a mess.  The benefits of such a game will be double: entertain your child and, at the same time, check the level of his development.  Plus, give him new knowledge if he is “out of touch.”  This format is suitable because these questions can be asked on a walk, during a trip, or while lying on the couch.  The main thing is that no one will be bored.

 

 

1. From the wool of which animal is usually made a violin bow?

 Answer: Horsehair.

 

 2. How many planets are in our solar system?

 Answer: Eight.

 

 3. What is the fastest land animal?

 Answer: Cheetah.

 

 4. What country is home to kangaroos?

 Answer: Australia.

 

 5. What percentage of the Earth's surface is water?

 Answer: More than 71%.

 

 6. What is the princess's name from The Princess and the Frog?

 Answer: Tiana

 

 7. How many years did the Genie sit in the lamp before Aladdin found him?  

Answer: 10,000 years.  

 

8. How many pairs of wings do bees have?

 Answer: Two.

 

 9. Who wrote Hamlet?

 Answer: William Shakespeare.

 

 

 10. Which superhero can climb walls and buildings?

 Answer: Spider-Man.

 

 11. Which planet in our solar system is known to have rings?

Answer: Saturn.

 

 12. What is the highest singing voice: soprano, tenor, or baritone?

 Answer: Soprano.

 

13. If you have arachnophobia, what animal are you afraid of?

Answer: Spiders.

 

14. What does "Akuna Matata" mean?

Answer: Don't worry/No problem.

 

15. How long does a football match last?

Answer: 90 minutes.

 

16. Who is the villain in "101 Dalmatians"?

Answer: Cruella de Ville.

 

17. How much can a blue whale weigh?

Answer: Over 200 tons.

 

18. What is the only land animal that can't jump?

Answer: Elephant.

 

19. Which animal can lift a weight 50 times its weight?

Answer: Ant.

 

 

20. Which famous musician composed "The Magic Flute"?

Answer: Mozart.

 

21. In which country did the Olympic Games originate?

Answer: In Greece.

 

22. What is Cinderella's shoe made of?

Answer: From crystal.

 

23. What religion is associated with Easter?

Answer: Christianity.

 

24. What are the names of the seeds from which chocolate is made?

Answer: Cocoa beans.

 

25. How many legs does a spider have?

Answer: Eight.

 

26. What color is the emerald?

Answer: Green.

 

27. Which American state is known for Hollywood?

Answer: California.

 

28. What kind of fish does Nemo fish belong to?

Answer: Clownfish.

 

29. Where is the Great Pyramid of Giza?

Answer: In Egypt.

 

 

30. How many days a year?

Answer: 365.

 

31. Why do things fall when you drop them?

Answer: Because of gravity.

 

32. What is the largest mammal in the world?

Answer: Keith.

 

33. In which capital of Europe is the Eiffel Tower located?

Answer: In Paris.

 

34. Which animal is the tallest in the world?

Answer: Giraffe.

 

35. What is the name of a scientist studying rocks?

Answer: Geologist.

 

36. How many continents are there in the world?

Answer: Seven.

 

37. What two planets in our solar system begin with the letter M?

Answer: Mars and Mercury.

 

38. How many bones do sharks have?

Answer: Zero.

 

39. What is the closest star to Earth?

Answer: Sun.

 

 

40. Who painted the Mona Lisa?

Answer: Leonardo da Vinci.

 

41. Which famous ocean liner sank on its maiden voyage in 1912?

Answer: Titanic.

 

42. What movie is Princess Fiona from?

Answer: Shrek.

 

43. What is the highest mountain in the world?

Answer: Everest.

 

44. What game is played at Wimbledon?

Answer: Tennis.

 

45. What is the Tour de France?

Answer: Cycling.

 

46. ​​The chemical sodium chloride is more commonly known as what?

Answer: Salt.

 

47. What is the name of dried grapes?

Answer: Raisin.

 

48. What is the coldest place in the world?

Answer: Antarctica.

 

49. What food repels vampires?

Answer: Garlic.

 

 

50. What are clouds made of?

Answer: From water.

 

51. What is the chemical formula of water?

Answer: H2O.

 

52. What is a person who studies animals called?

Answer: Zoologist

 

53. What is a person who studies plants called?

Answer: Botanist. 

 

54. Who is considered the king of pop?

Answer: Michael Jackson.

 

55. What is the name of the toy cowboy from Toy Story?

Answer: Woody.

 

56. What is the name of the place where you go to see many animals?

Answer: Zoo.

 

57. If you freeze water, what happens?

Answer: Ice.

 

58. Which cat is considered to bring bad luck?

Answer: Black.

 

59. What is the name of the pirate from Peter Pan?

Answer: Captain Hook.

 

 

60. What animal was Abu in Aladdin?

Answer: Monkey.

 

61. What is the opposite of "cheap"?

Answer: Expensive.

 

62. What could make Harry Potter invisible?

Answer: Invisibility Cloak.

 

63. What food do pandas eat?

Answer: Bamboo.

 

64. What tree do acorns grow on?

Answer: Oak.

 

65. What is the name of the clock bell in the Palace of Westminster in London?

Answer: Big Ben.

 

66. From the fruits of what tree do prunes?

Answer: Plum.

 

67. What is the name of a baby sheep?

Answer: Lamb.

 

68. How many brothers did King David have?

Answer: Seven.

 

69. How many commandments are in the Old Testament?

Answer: 613.

 

 

70. Who built the ark?

Answer: Noah.

 

71. What color is Santa's suit?

Answer: Red.

 

72. What does Santa use to deliver gifts?

Answer: Sani.

 

73. What planet is often referred to as Earth's sister planet?

Answer: Venus.

 

74. What gas does a person need for breathing?

Answer: Oxygen.

 

75. What is the name of the layer that protects the Earth from harmful rays?

Answer: Ozone.

 

76. Which Disney princess has red hair and is a mermaid?

Answer: Ariel.

 

77. Who is the fashion designer on The Incredibles?

Answer: Edna Mode.

 

78. How old is Crush from Finding Nemo?

Answer: 150.

 

79. What are animals without a backbone called?

Answer: Invertebrates.

 

80. What is the outermost layer of the Earth?

Answer: Kora.

 

 

81. What is the name of Sleeping Beauty?

Answer: Aurora.

 

82. On what day of the week is Easter celebrated?

Answer: Sunday.

 

83. What is the only fruit with seeds on the outer skin?

Answer: Strawberries.

 

84. What vitamin is rich in oranges?

Answer: Vitamin C.

 

85. What sticky and sweet substances do bees produce?

Answer: Med.

 

86. How many strings does a violin have?

Answer: Four.

 

87. Which percussion instrument is named after its shape?

Answer: Triangle.

 

88. What is hammered?

Answer: Nail.

 

89. Whose nose got longer every time he lied?

Answer: Pinocchio.

 

90. According to Dr. Seuss, who stole Christmas?

Answer: Grinch.

 

91. When do leaves die?

Answer: In autumn.

 

 

92. What is a brontosaurus?

Answer: Dinosaur.

 

93. What is the name of Harry Potter's favorite owl?

Answer: Hedwig.

 

94. What is the slowest animal?

Answer: Three-toed sloth.

 

95. What color are the Smurfs?

Answer: Blue.

 

96. Who is Batman's crime-fighting partner?

Answer: Robin.

 

97. What is the name of the molten rock after a volcanic eruption?

Answer: Lava.

 

98. What is the name of the group of stars that form the "picture"?

Answer: Constellation.

 

99. What is the imaginary line connecting the north and south poles?

Answer: Prime Meridian.

 

100. What is the core of a golf ball made of?

Answer: Rubber.

 

Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
avatar
37-studies-that-will-answer-questions-that-concern-many

If you think that scientific research is of interest only to specialists in certain areas, then we hasten to dissuade you. In fact, there are studies that will attract the attention of even ordinary people, because anyone can understand their conclusions. And if they are also presented in a concise and accessible form, then it’s simply a sin not to get acquainted with what professionals spent a lot of time (sometimes tens of years) proving, but were presented to us on a silver platter.

 

Science and life: facts proven by research

 

Bemorepanda found just such examples on the Internet. By the way, in case some topic interests you and you yourself want to study it in more detail, or if you need proof that all these facts are not taken from the ceiling, just follow the links to the relevant research articles marked with a yellow underline (although those who do not speak English will have to use an online translator).

 

1. Procrastination is not laziness

Because there are so many different reasons why people put off doing things, procrastination is seen as a complex psychological behavior. While “laziness” is sometimes blamed for this, research shows that worry, sadness, fear of failure, or reliance on unearthly ideals are most often to blame.

 

2. Gesticulation is an innate quality

According to studies, even those who have never seen gestures and are blind from birth, when talking, nevertheless, gesticulate with their hands just as regularly and in the same way as sighted people. Even when talking to another blind person, they will gesticulate.

 

3. An extra half an hour of sleep improves academic performance.

Starting high school an hour later than usual allowed students to sleep at least half an hour longer and was associated with reduced sleepiness and improved academic performance, according to a study.

 

4. Who is more expensive - a dog or a partner?

According to a study, most American dog owners are willing to break up with their partner if their dog doesn't love them.

 

5. Swearing also has its advantages.

According to a study done at Stanford, profanity and honesty are positively correlated. Individuals and groups that swear often have been found to be more trustworthy.

 

6. What you sow is what you reap

The 75-year Harvard Grant Study, the longest-running human study ever conducted, found that household chores in early childhood are a key factor in career success.

 

7. The same fly in the ointment

According to a Harvard study, hiring a single highly productive "toxic worker" negatively impacts a company's bottom line more than hiring a group of less productive but cooperative employees.

 

8. Online trolling is nothing but sadism

Studies have shown that Internet trolls are often sadistic, narcissistic, or psychopathic. According to one study, there is a high correlation between sadism and online harassment, to the point where trolls can be considered "typical day-to-day sadists".

 

9. How long does it take to make friends

The University of Kansas found that it takes about 50 hours of social interaction to form casual friendships, another 40 hours to become "real" friends, and a total of 200 hours to build close relationships.

 

10. The more expensive the car, the more impudence on the road

Researchers at the University of California at Berkeley found in 2011 that Mercedes and BMW drivers are about five times more likely to cut off other drivers than non-luxury drivers.

 

11. Lying as a way of life

The study found that overly strict parents can lead their children to become master liars over time. Because children who are afraid to speak the truth and the consequences that this may entail are more likely to lie in order to avoid trouble.

 

12. Sarcasm is good for thinking

Researchers at Harvard and Columbia University have found that sarcasm stimulates creative thinking because it forces both the speaker and the recipient to overcome the discrepancy between the literal and implied meanings of sarcastic remarks.

 

13. Facebook* and its users

According to research, more active Facebook* use is strongly associated with lower life satisfaction and higher risk of depression.

 

*Facebook is owned by Meta, a recognized extremist organization and banned in the Russian Federation

 

14. Perfume instead of repellents

In 2015, researchers used Victoria's Secret perfume to evaluate the effectiveness of mosquito repellents because they thought the floral scent would attract mosquitoes. They were surprised to find that it worked better than various mosquito repellents in repelling these insects.

 

15. Homeopathic remedies do not cure

After analyzing more than 1800 works, scientists (once again) came to the conclusion that homeopathic medicines are completely useless.

 

16. Walking stimulates creativity.

A 2014 Stanford study found that walking increases creativity. The study compared participants' levels of ingenuity when walking and sitting. Regardless of how they walked, the creative productivity of people during movement increased by an average of 60%.

 

17. The habit of washing hands after using the toilet is not for everyone, including doctors.

An observational study of handwashing after going to the toilet at a conference on infectious diseases found that 84% of conference attendees practiced hand hygiene after going to the toilet, compared to 75% of the general population and only 46% of hospital workers.

 

18. Women's team is like a beehive

According to a survey conducted in London, 70% of women are harassed in the workplace by "queen bees". The term "queen bee" refers to women who, out of self-doubt, engage in socially aggressive behavior such as gossiping, excluding, alienating, and stealing friends and lovers.

 

19. More money, worse attitude

Studies have shown that random Monopoly players who received twice as much money as their opponents began to mistreat other players and claimed that they used skill and strategy to win.

 

20. Many expired medicines are usable.

According to a study by the U.S. Food and Drug Administration, 90% of over 100 prescription and over-the-counter drugs were "perfectly usable even 15 years after the expiration date." In five years, the US military has saved $260 million by not throwing away expired drugs.

 

21. Giraffes are not dumb

Due to the complexity of vocal vibration caused by their long necks, giraffes were often thought to be completely mute. But after eight years and about 1,000 hours of audio recordings at three zoos, scientists have learned that giraffes make a strange, deep humming sound, similar to tantric singing.

 

22. He does not distinguish any voices, except for one ...

British researchers have discovered a 60-year-old mother who could never distinguish her daughter's voice from any other. She has no idea who is talking to her until she sees the speaker's face. A university study showed that she could only recognize one voice, that of Sean Connery.

 

23. The best husbands for birds

According to a study, male robins are the best husbands for birds because they can predict what their partners want to eat. Whether or not they have observed what the female has been eating lately, they can still satisfy their mate's desires. They also practice monogamy. Men, take note!

 

24. Suicide is most often an act of desperation, not a firm intention.

In 1978, a study titled "Where are they now?" tracked the fate of 515 people who tried to commit suicide on the Golden Gate Bridge between 1937 and 1971 but were stopped. Most of them were either alive or died of natural causes, proving that "suicidal behavior is crisis-oriented" and not inevitable.

 

25. Lefties are rarely used for research.

The brains of left-handers are so different from those of right-handers that they are often overlooked in numerous psychological studies.

 

26. Sheep recognize faces

Researchers at the Babraham Institute wondered if sheep could recognize the faces of their fellow sheep. They found that sheep can recognize the faces of other sheep 80% of the time. Plus, they could still recognize sheep's faces two years later.

 

27. Talking on the phone while driving is the same as driving drunk.

According to studies, using a mobile phone while driving is just as dangerous as driving while intoxicated. Texting while driving is 17 times more dangerous than driving while intoxicated, and using a speakerphone is just as dangerous as using a portable device, if not worse.

 

28. Want to improve your health? Don't lie!

Faced with the temptation to lie, but at the same time, ska significantly improves both mental and physical health. Researchers have found that people can drastically and consciously cut back on their daily lies, which has been associated with marked improvements in health.

 

29. How do you call the ship ...

According to a New York University study, people with easier-to-pronounce names have higher-status jobs.

 

30. Kiss for health

A 10-year psychological study found that men who kissed their wives before leaving for work earned 20 to 30 percent more than their counterparts. In addition, they lived an average of five years longer.

 

31. And that's not fiction

Studies of "ice cores" taken from Mount Kilimanjaro in Tanzania have shown that the drought did indeed occur about 3,600 years ago, around the same time that the Bible records the events of the Joseph story in Egypt.

 

32. Oh, it seems they are calling me!

In one study, "phantom vibration syndrome" — a sensory illusion where you think your phone is buzzing — was experienced by 68% of participants.

 

33. Don't suffer a little need

Peter Snyder of Brown University was interested in whether a full bladder affects thinking. His study showed that those who need to urgently urinate do have more cognitive impairment.

 

34. Divorce and maiden name

According to a UK study, wives were in love in 25% of divorce cases, while husbands were in 75%. 53% of divorces were for marriages that lasted 10 to 15 years, and 40% were unions that lasted 5 to 10 years. A 20-year marriage is less likely to end in divorce, according to a study.

 

35. With whom you will lead, from that you will type

Apparently, married couples eventually begin to resemble each other. Robert Zions conducted a study in the 1980s in which participants viewed images of individuals. There were 24 photographs taken of the same people when they first got married and 24 photographs taken 25 years after the wedding. For images taken 25 years before and after marriage, participants were asked to match photographs of women with the men who most resembled them. Because of their more visible similarities, the participants were much more successful at matching couple looks 25 years after their wedding.

 

 

 

 

Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
80-questions-and-answers-about-animals-that-have-bothered-us-since-childhood

All people are different. Some love math, others love history, and others love something else. But even if you are indifferent to zoology, the questions of our quiz about representatives of the animal world will not seem boring to you because we at Bemorepanda tried to find questions for her that would interest both schoolchildren and those who have long left their desks.

 

Q&A: for those who are interested in animals and love quizzes

 

It can be helpful for someone to prepare for the next lesson, where you can show off your knowledge and earn a good mark, for others - to have fun at a party or on a long trip.

 

These quizzes are an excellent way to get to know the incredible animal world quickly. So welcome to the realm of our little brothers!

 

 

1. How do sea otters not fly apart while sleeping?

Answer: They are holding hands.

 

2. Which animal has stripes not only on the coat but also on the skin?

Answer: The tiger.

 

3. What color is the blood of an octopus?

Answer: Blue.

 

4. Which bear is known for having a bite strong enough to break a bowling ball?

Answer: Grizzly bear.

 

5. What is the smallest mammal in the world?

Answer: Bumblebee bat.

 

6. What famous animal breathes through the anus to survive the winter?

Answer: Painted turtles.

 

7. What color is the polar bear's fur?

Answer: Transparent, although it appears white because it is hollow and reflects light.

 

8. Who has the thickest fur of all mammals?

Answer: A sea otter.

 

9. What color is hippopotamus sweat?

Answer: First red, then brown.

 

 

10. Where are the only two places in the world where lions live in the wild?

Answer: Africa and India.

 

11. At what distance can a wolf smell prey?

Answer: Almost 3.2 km.

 

12. How many hearts does an octopus have?

Answer: Three.

 

13. What kind of crustacean can growl to intimidate its enemies?

Answer: Ghost Crab.

 

14. Which mammal has the shortest pregnancy on earth?

Answer: A possum has about 12 days.

 

15. What color is a polar bear's skin?

Answer: Black.

 

16. What animal can only eat when its head is upside down?

Answer: Flamingos.

 

17. Which farm animals can sunbathe?

Answer: Pigs.

 

18. Which male sea creature has babies?

Answer: A seahorse.

 

 

19. What shape do the tails of mating dragonflies have?

Answer: The shape of a heart.

 

20. What color are flamingos at birth?

Answer: Grey.

 

21. Which animal has the most vital sense of smell?

Answer: African elephant.

 

22. What is the name of the largest carnivorous marsupial in the world

Answer: Tasmanian Devil.

 

23. What percentage of their lives do cats spend sleeping?

Answer: 70 percent.

 

24. Which animal splashes blood from its eyes as a defense mechanism?

Answer: Horned lizard.

 

25. What animal's hearing is about four times more sensitive than a human's?

Answer: Dogs.

 

26. Is coral a plant or an animal?

Answer: Both!

 

27. What is the only animal that can live forever?

Answer: Medusa.

 

28. How far can you hear the sound of a blue whale?

Answer: More than 800 kilometers.

 

29. Which bird's eye is more significant than its brain?

Answer: Ostrich.

 

 

30. How many eggs can a female frog lay at one time?

Answer: Up to 4000.

 

31. What do humpback whales use to attract prey?

Answer: Bubbles.

 

32. Which animal has the highest blood pressure?

Answer: A giraffe.

 

33. What creature has a tongue that can be used to measure the length of its body?

Answer: Chameleon.

 

34. How many legs does a scorpion have?

Answer: Eight.

 

35. What part of the fish is found in lipsticks, nail polishes, and mascaras?

Answer: Scales.

 

36. What is the closest living relative of the tyrannosaurus rex (Tyrannosaurus rex)?

Answer: Chicken.

 

37. What underwater creatures are known for producing electricity?

Answer: Electric eels, electric rays, and electric catfish.

 

38. What determines the sex of a baby sea turtle?

Answer: From the temperature of the sand nest.

 

39. Why are flamingos pink?

Answer: Their diet is rich in algae, shrimp, and crustaceans.

 

 

40. How many flowers must honey bees fly around to produce 450 g of honey?

Answer: Two million.

 

41. What animal is known for sleeping 90 percent of its day?

Answer: Koala bear.

 

42. How long is an elephant pregnant before giving birth?

Answer: 22 months.

 

43. How many types of calls do gorillas have?

Answer: 16.

 

44. How long does it take for a baby orangutan to wean in the wild?

Answer: Up to 8 years.

 

45. Which turtle cannot retract into its shell?

Answer: Sea turtle.

 

46. ​​What fish pair for life?

Answer: Butterflyfish.

 

47. What are the only two mammals that lay eggs?

Answer: Platypus and spiny anteater.

 

48. What sea creature can be divided into five parts and still survive?

Answer: Starfish.

 

 

49. What is the only insect that can turn its head 180 degrees?

Answer: Mantis.

 

50. Excrement of which animal is in the form of cubes?

Answer: Wombat.

 

51. A newborn kangaroo the size of...?

Answer: Grapes.

 

52. Which mammal has the most substantial bite?

Answer: A hippopotamus.

 

53. How many teeth can a crocodile have in a lifetime?

Answer: Up to 4000.

 

54. What sea creature can change its gender?

Answer: Oyster.

 

55. How many heart chambers does a cockroach have?

Answer: 13.

 

56. How long can a bald eagle live?

Answer: 20 to 30 years in the wild, although they can live even longer in captivity.

 

57. How far can a skunk spray reach?

Answer: Three meters. And some are twice as much.

 

58. Which animal is nicknamed "sea cow"?

Answer: Manatee.

 

 

59. Which whale has a tusk?

Answer: Narwhal.

 

60. Which birds are known to be the only birds that can fly backward?

Answer: Hummingbird.

 

61. What percentage of methane in the Earth's atmosphere is produced by cows?

Answer: 40%.

 

62. Which animal is known to have the enormous eyes in the world?

Answer: Colossal squid.

 

63. How many legs does a lobster have?

Answer: 10.

 

64. How many types of sea urchins are there?

Answer: About 950.

 

65. What is the most poisonous aquatic animal in the world?

Answer: Pufferfish.

 

66. How much do panda cubs weigh at birth?

Answer: 90-130

 

67. How long does it take for a hen to produce an egg?

Answer: 24-26 hours.

 

68. What does a male penguin often give his female counterpart to win her favor?

Answer: Pebble.

 

69. What are rhinoceros horns made of?

Answer: From keratin.

 

 

70. What animal produces mohair?

Answer: Angora goat.

 

71. Which aquatic mammal has the most extended lifespan?

Answer: Bowhead whale.

 

72. Which animal lays the giant egg about its body size?

Answer: Kiwi.

 

73. What is the only food source for koala bears?

Answer: Eucalyptus.

 

74. How many feathers are in a peacock's tail?

Answer: On average, 175.

 

75. What do pigs do to keep calm and prevent sunburn due to their lack of sweat glands?

Answer: They wallow in the mud.

 

76. The age of a lion can be determined by its ...?

Answer: Nose.

 

77. Which bird is considered the fastest?

Answer: Sapsan.

 

78. What are four common animal species that die shortly after birth?

Answer: Octopus, squid, salmon, and mayfly.

 

79. What color is a giraffe's tongue?

Answer: Purple.

 

80. How many toes does a sheep have on each foot?

Answer: Two.

 

 

 

+1
Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
105-questions-about-the-world-and-history-that-seem-easy-but-you-have-to-work-hard

Do you love history? Or maybe you are preparing for the next test or quiz, and you are afraid of the vast amount of material that you need to learn in a short time?

 

If you are one of those people who don't yawn uncontrollably about historical dates and events, you can test and refresh your knowledge with our questions and answers. If you need to sharpen yourself in this subject, our selection will also be helpful (and interesting). Because you don’t have to shovel through many sources, you must choose the most likely questions and remember the answers. Yes, and flashing knowledge on occasion is also good. In general, some pluses.

 

Historical facts about the world in the format of "question-answer."

 

Let`s start. We wonder how many questions you can answer correctly. Are you interested?

 

 

1. Who was the youngest Nobel Peace Prize winner at 17 in 2014?

 

Answer: Malala Yousafzai.

 

2. How long did it take Yuri Gagarin, the first man in space, to orbit the Earth?

 

Answer: 89 minutes.

 

3. How many times has the Mona Lisa been stolen?

 

Answer: five.

 

4. How many years made the 100-year war last?

 

Answer: 116 years.

 

5. What year was Google launched?

 

Answer: In 1998.

 

6. Which Greek goddess was the Parthenon dedicated to?

 

Answer: Athena.

 

7. What are the seven wonders of the ancient world?

 

Answer: Pyramid of Cheops, Hanging Gardens of Babylon, Statue of Zeus at Olympia, Temple of Artemis at Ephesus, Mausoleum at Halicarnassus, Colossus of Rhodes, and Lighthouse of Alexandria.

 

8. In what year did the Internet become public?

 

Answer: In 1993.

 

9. On how many hills was the ancient city of Rome built?

 

Answer: Seven.

 

10. Who painted the Last Supper fresco?

 

Answer: Leonardo da Vinci.

 

 

11. Who painted the Sistine Chapel?

 

Answer: Michelangelo.

 

12. Besides Hiroshima, Japan, which Japanese city was hit by an atomic bomb in 1945?

 

Answer: Nagasaki.

 

13. In 1996, a sheep became the first mammal cloned from an adult somatic cell. What was the name of that sheep?

 

Answer: Dolly.

 

14. Who is the king of the Olympian gods in Greek mythology?

 

Answer: Zeus.

 

15. How long did the war between England and Zanzibar last?

 

Answer: From 38 to 45 minutes.

 

16. How many days were there in a week in Ancient Rome?

 

Answer: 8.

 

17. How did Joan of Arc die?

 

Answer: They burned her at stake.

 

18. What was New York used to be called?

 

Answer: New Amsterdam.

 

 

19. What do the stripes on the American flag mean?

 

Answer: 13 original colonies.

 

20. When did the construction of the Great Wall of China begin?

 

Answer: In 221 BC.

 

21. What was the name of the ancient trade route that connected the East with the West?

 

Answer: Silk Road.

 

22. How did Alexander the Great solve the riddle of the Gordian knot?

 

Answer: He cut it with a sword.

 

23. What famous prison was stormed on July 14, 1789?

 

Answer: The Bastille in Paris.

 

24. How old was King Tutankhamun when he died?

 

Answer: 19.

 

25. Which planet was downgraded to a dwarf planet in 2006?

 

Answer: Pluto.

 

26. Who among the Argentines became a prominent figure in the Cuban revolution?

 

Answer: Che Guevara.

 

27. During which war was the Christmas truce concluded?

 

Answer: During World War I.

 

 

28. Which two members of the royal family divorced in 1996?

 

Answer: Prince Charles and Princess Diana.

 

29. What era marked the transition from agricultural to industrial methods?

 

Answer: The era of the industrial revolution.

 

30. What was the name of the international group created to maintain world peace after the First World War?

 

Answer: League of Nations.

 

31. Where is the Pyramid of the Sun?

 

Answer: Teotihuacan, Mexico.

 

32. What mighty ancient empire was the Byzantine Empire a continuation of?

 

Answer: Roman Empire.

 

32. What year was the first iPhone released?

 

Answer: In 2007.

 

33. What year was Facebook created?

 

Answer: In 2004.

 

34. What organization was awarded the Nobel Peace Prize in 1917?

 

Answer: Red Cross.

 

35. In 1927, who became the first person to fly solo non-stop across the Atlantic?

 

Answer: Charles Lindbergh.

 

 

36. Where were the first modern Olympic Games held?

 

Answer: in Athens, Greece, in 1896.

 

37. What was the Ptolemaic dynasty ruled the ancient kingdom?

 

Answer: Egypt.

 

38. Who is famous for running through the streets shouting "Eureka"?

 

Answer: Archimedes.

 

39. Which serial killer was named "The Whitechapel Killer"?

 

Answer: Jack the Ripper.

 

40. What is the only disease completely eradicated in 5,000 human histories?

 

Answer: Smallpox.

 

41. Who was the first female British Prime Minister?

 

Answer: Margaret Thatcher.

 

42. Who is usually called the person who created the first printing press?

 

Answer: Johannes Gutenberg.

 

43. Who was the first ruler of the Mongol Empire?

 

Answer: Genghis Khan.

 

 

44. What city was the capital of the Inca Empire?

 

Answer: Cuzco.

 

45. During World War II, Allied forces stormed the beaches of Normandy. What country is Normandy in?

 

Answer: In France.

 

46. ​​Who participated in the Hundred Years' War?

 

Answer: England and France.

 

47. Who was the first emperor of Rome?

 

Answer: August.

 

48. What ancient figure is often considered the founder of Western philosophy?

 

Answer: Socrates.

 

49. Queen Nefertiti ruled with which pharaoh?

 

Answer: Pharaoh Akhenaten.

 

50. In what year did the Berlin Wall fall?

 

Answer: In 1989.

 

 

51. In which city was one of the world's ancient wonders, the Hanging Gardens, found?

 

Answer: In Babylon.

 

52. Which dung beetle did the ancient Egyptians worship?

 

Answer: Scarab.

 

53. Who was the first woman in space?

 

Answer: Valentina Tereshkova

 

54. Which English queen ruled for only nine days?

 

Answer: Lady Jane Grey.

 

55. Who was the emperor of Rome from 54 to 68 AD?

 

Answer: Nero.

 

56. In what year did people put the first satellite into orbit?

 

Answer: In 1957.

 

57. Who organized the terrorist attack against the USA on September 11, 2001?

 

Answer: Al-Qaeda.

 

 

58. Who discovered penicillin?

 

Answer: Alexander Fleming.

 

59. Who became the most decorated gymnast in history in the 2010s?

 

Answer: Simone Biles.

 

60. What was the name of the German invasion of the Soviet Union during World War II?

 

Answer: Operation Barbarossa.

 

61. In what year did the bubonic plague start in Europe and Asia?

 

Answer: In 1347.

 

62. What was the name of modern Istanbul in Turkey when it was the capital of the Byzantine Empire?

 

Answer: Constantinople.

 

63. How many rules are written in the Code of Hammurabi?

 

Answer: 282.

 

64. When did Alexander the Great conquer Egypt?

 

Answer: In 332 BC.

 

 

65. What fabric was invented in ancient China?

 

Answer: Silk.

 

66. What is the name of the whistleblower who leaked classified information from the National Security Agency (NSA) in 2013?

 

Answer: Edward Snowden.

 

67. Greenland was a colony of which country until 1981?

 

Answer: Denmark.

 

68. When did the first reusable transport spacecraft go into space?

 

Answer: April 12, 1981.

 

69. Who was the first person to swim across the English Channel?

 

Answer: Matthew Webb.

 

70. In what year was the first Super Bowl played?

 

Answer: In 1967.

 

71. What was the name of Bangladesh before independence?

 

Answer: East Pakistan.

 

72. How many people made the Aztecs sacrifice per year?

 

Answer: 250,000.

 

73. Four eons have passed since the beginning of the Earth. What is the name of the era in which we live?

 

Answer: Phanerozoic eon.

 

74. In what wars did European Christians invade the Middle East to take over the Holy Land?

 

Answer: During the Crusades.

 

 

75. What was the first dynasty of imperial China?

 

Answer: Xia Dynasty.

 

76. What was the name of the military nobility in Japan?

 

Answer: Samurai.

 

77. In what year did the French Revolution start?

 

Answer: In 1789.

 

78. In what year did India gain independence from Great Britain?

 

Answer: In 1947.

 

79. Who founded the Xia Dynasty in China?

 

Answer: Yu the Great.

 

80. What dynasty did Cleopatra belong to?

 

Answer: To the Macedonian Ptolemaic dynasty.

 

81. The Mayan Empire concentrated on the current territory of what country?

 

Answer: Guatemala.

 

82. What famous battle is considered the turning point in the wars between Persia and Greece?

 

Answer: The Battle of Marathon in 490 BC.

 

83. Under which Roman emperor did they start building the Colosseum?

 

Answer: Under Vespasian.

 

84. What US government department was created after the September 11 attacks?

 

Answer: Department of Homeland Security.

 

85. Who were the Russian rulers from the 17th century until the revolution of 1917?

 

Answer: The Romanovs

 

 

86. What famous battle took place on June 18, 1815?

 

Answer: Battle of Waterloo.

 

87. When did Mao Zedong come to power?

 

Answer: In 1949.

 

88. Which Russian cosmonaut was the first to go into outer space?

 

Answer: Alexey Leonov.

 

89. What is the modern name of Van Diemen's Land?

 

Answer: Tasmania.

 

90. Where did Roald Amundsen lead a successful expedition in 1911?

 

Answer: To the South Pole.

 

91. In what famous naval battle of 31 BC Octavian defeated Mark Antony?

 

Answer: At the Battle of Actium.

 

92. In what country was the most giant known Tyrannosaurus rex skeleton found?

 

Answer: In Canada.

 

93. Which of man's ancestors was the first to open fire?

 

Answer: Homo erectus.

 

94. Which British ocean liner was torpedoed by a German submarine on May 7, 1915?

 

Answer: Lusitania.

 

95. What city used to be called Saigon?

 

Answer: Ho Chi Minh City.

 

96. What was the name of the Battle of the Pacific between the US Navy and the Imperial Japanese Navy in June 1942?

 

Answer: Battle of Midway.

 

 

97. What event is commonly believed to have caused the outbreak of the First World War?

 

Answer: Assassination of Archduke Franz Ferdinand of Austria.

 

98. In what year did Libya gain independence from Italy?

 

Answer: In 1947.

 

99. What was the global recession that lasted from 2007 to 2009?

 

Answer: The Great Recession.

 

100. In what year was the Paris Agreement signed?

 

Answer: In 2015.

 

101. What is the Great Western Schism?

 

Answer: When more than one pope claimed authority over the Roman Catholic Church.

 

102. The Khmer Rouge was the regime that ruled which country in the 20th century?

 

Answer: Cambodia.

 

103. What city did the Titanic sail from?

 

Answer: From Southampton.

 

104. What documents contributed to establishing the 17th parallel as the line dividing Vietnam during the Vietnam War?

 

Answer: Geneva Accords.

 

105. Which union has 27 member countries, many of which use the euro as their currency?

 

Answer: European Union.

 

 

Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
130-star-wars-questions-and-answers-that-will-baffle-even-fans-of-the-series

We bring to your attention, dear Star Wars fans, to test your knowledge and answer the questions of an exciting quiz consisting of 130 questions. Test yourself to see if you know one of the most exciting and famous sagas in the world of cinema so well.

 

Quiz, please! A quiz for those for whom Skywalker and Vader are not nicknames

 

Questions start with "elementary" and end with "only a real Jedi can know this." Test your skill below!

 

And yet, we, of course, have not only questions ... but also answers to them. This means that even if you do not know the world of Star Wars very well, you can still test your friends who believe that they have ideally studied the topic and constantly remind everyone of this with or without reason. It is enough to remember a couple of tricky questions and the correct answers, and you will become invincible!

 

 

1. Which actor is the only one to date to have appeared in all the Star Wars films?

Answer: Anthony Daniels (C-3PO)

 

2. Which stormtrooper failed to complete its mission in Star Wars: The Force Awakens?

Answer: FN-2187

 

3. What were Padme's last words?

Answer: “Obi-Wan… It is good for him. I know there's more..."

 

4. What car did Rey Skywalker live in?

Answer: AT-AT

 

5. According to Master Yoda, how many Sith are always there?

Answer: Two

 

6. What happened to Anakin Skywalker during the battle with Count Dooku?

Answer: He lost his right hand

 

7. Who played the part of Commander Cody?

Answer: Temuera Morrison

 

8. Who erased all information about Kamino from the archives of the Jedi Temple?

Answer: Count Dooku

 

9. Who killed Jabba?

Answer: Princess Leia

 

 

10. What did Luke Skywalker lose in the battle with Darth Vader?

Answer: right hand

 

11. What did Jar Jar Binks end up owing Qui-Gon Jinn after he was rescued during the invasion of Naboo?

Answer: duty of honor

 

12. What did Owen Lars tell Luke about his father?

Answer: He was a navigator on a spice cargo ship.

 

13. What color is C-3PO's hand in Star Wars: The Force Awakens?

Answer: Red

 

14. Where did the Clone Wars start?

Answer: Geonosis

 

15. Who adopted Padmé Amidala's daughter?

Answer: Bail Organa

 

16. What was the job that Finn told Han Solo about at Starkiller Base?

Answer: Disposal

 

17. Where were the Hoth episodes filmed?

Answer: Norway

 

 

18. What name does Obi-Wan Kenobi go by on Tatooine?

Answer: Ben

 

19. How old was Anakin at the Battle of Geonosis?

Answer: 20

 

20. Who freed Princess Leia from her chains in Jabba's palace?

Answer: R2-D2

 

21. How did Luke manage to get into Jabba's palace?

Answer: He used an ancient Jedi mind trick on Bib Fortuna.

 

22. Who was the first to play the role of Chewbacca?

Answer: Peter Mayhew

 

23. Who fixed the Millennium Falcon's hyperdrive?

Answer: R2-D2

 

24. Who killed Jango Fett?

Answer: Mace Windu

 

25. What space race was Yoda?

Answer: Unknown

 

26. Which comedians have voiced BB-8?

Answer: Ben Schwartz and Bill Hader

 

 

27. When Obi-Wan did Anakin's blood test, how high was the midi-chlorian level?

Answer: More than 20,000

 

28. According to the Emperor, what was Luke's weakness?

Answer: His faith in his friends

 

29. Which bounty hunter was trying to catch Khan when Greedo arrived first?

Answer: Danz Borin

 

30. Who taught Lando Calrissian to navigate the ship?

Answer: Han Solo

 

31. How many lightsabers did General Grievous use against Obi-Wan on Utapau?

Answer: Four

 

32. Who offered to lead the attack on the Death Star?

Answer: Lando Calrissian

 

33. What species does Chewbacca belong to?

Answer: Wookie

 

34. What did Darth Vader say about the name "Anakin Skywalker" to Luke?

Answer: It doesn't matter to him anymore.

 

35. What did the Ewoks think of C-3PO?

Answer: He is divine

 

36. What did R2-D2 understand about C-3PO when they first met?

Answer: C-3PO was naked

 

 

37. What was the diameter of the first Death Star?

Answer: 120 kilometers

 

38. According to Obi-Wan, how long have the Jedi been the guardians of peace and justice in the galaxy?

Answer: For over 1000 generations

 

39. What was the clone trooper's standard rifle called?

Answer: DC-15A

 

40. Count Dooku was one of many Jedi who left the Jedi Order?

Answer: 20

 

41. Who joined Poe Dameron in his X-wing to help destroy Starkiller?

Answer: BB-8

 

42. What weapon did Khan have?

Answer: DL-44 pistol

 

43. Who gave FN-2187 his new name when they discovered he didn't have an accurate word?

Answer: Poe Dameron

 

44. According to Yoda, what did Luke need to do to complete his training and become a Jedi Master?

Answer: Fight Darth Vader again

 

45. Who voiced General Grievous?

Answer: Matthew Wood

 

 

46. ​​How many rafters did Khan and Chewbacca have on the ship?

Answer: Three

 

47. What mission did Princess Leia give Obi-Wan?

Answer: Take R2-D2 to Alderaan

 

48. How did Yoda feel about Obi-Wan making Anakin his Padawan?

Answer: He disagreed with this

 

49. What is the maximum number of Womp Rats that can be found in a pack?

Answer: 20

 

50. According to Yoda, what is the path to the dark side?

Answer: Fear

 

51. What impression did Grand Moff Tarkin have of Leia's presence aboard the Death Star?

Answer: Charming

 

52. How many times a day does Jabba eat?

Answer: Nine

 

53. What did Yoda say to Obi-Wan after he said, "This boy is our last hope"?

Answer: "No, there is another one."

 

54. Who voiced Darth Vader?

Answer: James Earl Jones

 

55. Who said: "This is how freedom dies - to thunderous applause"?

Answer: Padme Amidala

 

 

56. What language do Wookiees speak?

Answer: Shiriivuk

 

57. Who freed Khan from carbonite?

Answer: Princess Leia

 

58. Who said: “Feel, don't think. Use your instincts"?

Answer: Qui-Gon Jinn

 

59. How old was Padme when she was chosen Queen of Naboo?

Answer: 14

 

60. According to Chancellor Palpatine, what does Anakin's rage do to him?

Answer: She gives him focus and makes him stronger.

 

61. Whose lightsaber did Luke get from Obi-Wan?

Answer: Anakin Skywalker

 

62. How old was Yoda when Luke returned to Dagobah to complete his training?

Answer: 900 years

 

63. Who told Ray: "I'm not a Jedi, but I know the Force"?

Answer: Maz Kanata

 

64. Why was Jango Fett adopted and raised by the Mandalorians?

Answer: His parents were killed

 

65. Why did Luke give Yoda the desire to become a Jedi?

Answer: Because his father

 

 

66. Who did Anakin say Padmé looked like when she asked about the state of the Republic?

Answer: separatist

 

67. According to Obi-Wan, what is a lightsaber for a Jedi?

Answer: Their life

 

68. What was Obi-Wan's last promise to Qui-Gon Jinn?

Answer: Find a Padawan who deserves his training

 

69. What is Kylo Ren's real name?

Answer: Ben

 

70. What nightmare did Anakin have?

Answer: He dreamed that Padmé died in childbirth.

 

71. Who told Luke there was another Skywalker?

Answer: Yoda

 

72. Who directed Return of the Jedi?

Answer: Richard Marquand

 

73. What kind of Jabba?

Answer: Hutts

 

 

74. What did Khan call Kanjiklab?

Answer: Little freaks

 

75. How did the Jedi elders react to Anakin's dark form?

Answer: They were concerned

 

76. Where was Princess Leia injured while trying to get into the bunker on Endor?

Answer: left shoulder

 

77. On what planet did Khan accept Chewbacca as his supporter?

Answer: Devaron

 

78. How did Obi-Wan feel about flying?

Answer: He hated them

 

79. What was the number of the cell in which Princess Leia was imprisoned?

Answer: 2187

 

80. What planet did Darth Vader grow up on?

Answer: Tatooine

 

81. What is the planet Hoth covered with?

Answer: Snow and ice

 

82. What is Jabba's full name?

Answer: Jabba Desilijic Tiure

 

 

83. According to Rey, Kylo Ren will never be as powerful as who?

Answer: Darth Vader

 

84. How many spiers are on the Jedi Temple?

Answer: Five

 

85. Which hot-tempered cafe patron has a particular penchant for eggs?

Answer: Kritik Kid'kak

 

86. How many Star Destroyers did Khan see approaching the Millennium Falcon after the bombardment of Echo Base?

Answer: Two

 

87. Who said: “Help me, Obi-Wan Kenobi. Are you my only hope"?

Answer: Princess Leia

 

88. What were Obi-Wan's last words to Luke after the Battle of Yavin?

Answer: "May the force be with you."

 

89. What is the rank of Phasma among the First Order?

Answer: Captain

 

90. What happened to the last interpreter in Jabba's palace when Jabba got mad at him?

Answer: He was disintegrated

 

91. Where did Luke try to convince Biggs Darklighter that he witnessed a space battle?

Answer: Tosha station

 

92. Which Ewok had an iguana as a pet and advisor?

Answer: Chief Chirpa

 

 

93. How many puppeteers did it take to control Jabba?

Answer: Three

 

94. What is the planet of Khan's birth?

Answer: Corellia

 

95. Who played the role of Count Dooku?

Answer: Christopher Lee

 

96. What did Princess Leia say to Han when the Millennium Falcon didn't want to launch in Hangar 7?

Answer: "Will it be helpful if I go out and push?"

 

97. How does Jar Jar Binks look?

Answer: Gungan

 

98. What strange creature did Luke find on Dagobah?

Answer: Yoda

 

99. What is the name of Queen Amidala?

Answer: Padme Naberri

 

100. Which First Order stormtrooper character's training methods were questioned after BB-8 escaped from them on Jakku?

Answer: General Hux

 

101. How is Rey related to Palpatine?

Answer: She is his granddaughter

 

 

102. What is the name of Anakin's mother?

Answer: Shmi Skywalker

 

103. What does Anakin think of Padme?

Answer: She is an angel

 

104. Who said: “I have a bad feeling about this”?

Answer: Obi-Wan Kenobi

 

105. Who said: "There is always a bigger fish"?

Answer: Qui-Gon Jinn

 

106. Who says: "We are the spark that will ignite the fire that will burn the First Order."

Answer: Poe Dameron

 

107. What planet is not in The Phantom Menace?

Answer: Camino

 

108. Why was Jar Jar Binks expelled from Gungan city?

Answer: He was too clumsy

 

109. Who said: "The ability to speak is not a sign of intelligence"?

Answer: Qui-Gon Jinn

 

110. What kind of Watto?

Answer: Toydarian

 

111. Who said: "There is no politeness here, only politics"?

Answer: Senator Palpatine

 

 

112. What animal are porgs based on?

Answer: Dead ends

 

113. What was the last line in The Phantom Menace?

Answer: "I-hoo!"

 

114. What was Luke's last name initially supposed to be?

Answer: Starkiller

 

115. What word is never spoken in the Star Wars movie?

Answer: Ewok

 

116. Which James Bond actors played a cameo role in The Force Awakens?

Answer: Daniel Craig

 

117. Does Poe Dameron have the same last name as what natural person?

Answer: JJ Abrams assistant Morgan Dameron

 

118. What planet is Chewbacca from?

Answer: Kashyyyk

 

119. How old were Anakin and Padme when they first met in The Phantom Menace?

Answer: 9 and 14

 

120. From whom Khan won the Millennium Falcon?

Answer: Lando Calrissian

 

121. Who built C-3PO?

Answer: Anakin

 

122. Who has a purple lightsaber in Star Wars: Episode 2 - Attack of the Clones?

Answer: Mace Windu

 

123. What type of droid is R2-D2?

Answer: Astromechanics

 

124. Why does Padme die?

Answer: She lost her will to live

 

125. How does Khan meet Chewbacca?

Answer: They throw it in a hole for Chewbacca to eat.

 

126. What kills Gene's father, Galen?

Answer: Rebel bombers

 

127. What planet is destroyed by the Death Star in Star Wars: Episode IV - A New Hope?

Answer: Aldera

 

128. What is Darth Vader's iconic phrase?

Answer: No, I am your father.

 

129. What is Finn's stormtrooper number?

Answer: FN-2187

 

130. Why do Rey and Kylo have a connection?

Answer: They were tied up by Supreme Leader Snoke

 

 

Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
60-questions-that-athletes-can-easily-answer-and-you

Many people are into sports, including sitting on the couch or podium and watching their favorite team or athlete. But it's one thing to know everything about your favorites, and quite another - about everything that relates to the topic of sports, from the Olympic Games to well-known facts.

 

Quiz. Questions and answers about sports that will baffle even a school teacher

 

Bemorepanda has compiled a list of questions that may interest sports fans and provide an opportunity to show off their knowledge in this area. Don't be afraid; we are not going to ask something very complicated, like what is the national sport in Bangladesh. Our questions relate to more widespread sports worldwide, such as basketball, football, and others, or the Olympics. Although, to be honest, some questions will surely make you break your head.

 

 

1. What is the length of the marathon distance?

Answer: 42 km 195 m.

 

2. The French Open is played at the stadium named after which World War I pilot?

Answer: Roland Garros.

 

3. Who was the first British player to win league titles in four countries?

Answer: David Beckham.

 

4. What is the only country that has taken part in all the World Cups?

Answer: Brazil.

 

5. How many disciplines are there in men's gymnastics?

Answer: Six - jump, rings, floor, crossbar, uneven bars, horse.

 

6. How many rings are on the Olympic flag?

Answer: 5.

 

7. What is the record for the most red cards in one football match?

Answer: 36.

 

8. What is the Tour de France?

Answer: Cycling.

 

9. Which African country was the first to qualify for the World Cup?

Answer: Egypt.

 

10. Which city was the first to host the Olympics twice?

Answer: Paris.

 

 

11. What is the last competition in the decathlon?

Answer: 1500 meter run.

 

12. What is the national sport in Canada other than hockey?

Answer: Lacrosse.

 

13. How many dimples are on the average golf ball?

Answer: 336.

 

14. What does NBA mean?

Answer: National Basketball Association.

 

15. What part of the body in football cannot touch the ball?

Answer: hands.

 

16. What sport uses net, racket and shuttlecock?

Answer: badminton.

 

17. In what year were women allowed to compete in the modern Olympics?

Answer: 1900.

 

18. What winter sport uses the terms "stale fish" and "mule kick"?

Answer: snowboarding.

 

19. How long was the longest point draw in tennis history?

Answer: 29 minutes.

 

20. How many Olympic Games have been held in countries that no longer exist?

Answer: 3 (USSR, Yugoslavia and West Germany).

 

21. Name the athlete of the century, announced in 1999 by both the prestigious American magazine Sports Illustrated and the BBC?

Answer: Muhammad Ali.

 

 

22. At the 1971 Olympics, Nadia Comaneci became the first gymnast to score the highest score. What country did she represent?

Answer: Romania.

 

23. What is the only city in the US that has won three of the four major professional sports championships in the same year?

Answer: Detroit won the NFL, NBA and NHL.

 

24. Who is the youngest heavyweight boxing world champion?

Answer: Mike Tyson - 20.

 

25. The Olympic Games are held once every how many years?

Answer: Technically every 2 years, because the Summer and Winter Olympics are no longer held in the same year, as they used to be after 4 years.

 

26. Who has won more Grand Slam tennis titles, Venus Williams or Serena Williams?

Answer: Serena Williams.

 

27. How many medals did China win at the Beijing Olympics?

Answer: 100.

 

28. How many players are on the baseball team?

Answer: 9.

 

29. Who was the youngest player to score 10,000 points in the NBA?

Answer: LeBron James.

 

 

30. How old was the youngest professional footballer?

Answer: 12.

 

31. What was the fastest goal in World Cup history?

Answer: 10.8 seconds.

 

32. What do the rings symbolize at the Olympic Games?

Answer: Continents of the world.

 

33. Where were the first ancient Olympic Games held?

Answer: In Greece.

 

34. In which sport is the strongest identified in a circle with a diameter of 4.5-5 meters?

Answer: Sumo wrestling.

 

35. Who is Edson Arantes do Nascimento, better known as

Answer: Pele is a Brazilian soccer player.

 

36. Who has won the most heavyweight boxing world title fights?

Answer: Joe Louis.

 

37. What do Indianapolis 500 winners traditionally drink in the winning circle?

Answer: Milk.

 

38. How many dogs are in a dog race?

Answer: six.

 

 

39. Which sport is best known as the "King of Sports"?

Answer: Football.

 

40. In car racing, which flag is waved to announce the winner?

Answer: Checkered.

 

41. How many holes are played in an average round of golf?

Answer: 18.

 

42. How big is an Olympic size swimming pool in meters?

Answer: 50 meters long and 25 meters wide.

 

43. What kind of sport is called the "sport of kings"?

Answer: Polo.

 

44. Who has won the most consecutive Wimbledon singles titles?

Answer: Martina Navratilova - six.

 

45. How many Olympic Games have been held in Africa?

Answer: Zero.

 

46. ​​Which country last hosted the Summer and Winter Olympic Games in the same year?

Answer: Germany - 1936.

 

47. In cricket, how many points are scored if the ball hits the boundary without rebounding?

Answer: Six.

 

48. What is the only sport in which teams can be seen defending goals of different sizes?

Answer: Water polo.

 

 

49. What is the diameter of a basketball hoop?

Answer: 45 cm, and the maximum is 45.7 cm.

 

50. Which real-life boxer is the classic 1980 movie Raging Bull about?

Answer: About Jake LaMotta.

 

51. How long is a free program in figure skating?

Answer: Four and a half minutes for men, four minutes for women.

 

52. During the first modern Olympic Games, what were the first prize winners awarded with?

Answer: Silver medals.

 

53. Who won the first two FIFA Women's World Player of the Year awards?

Answer: Mia Hamm.

 

54. What is the name of the very center of the target in archery or darts?

Answer: Apple.

 

55. What were the first two women's sports included in the program of the modern Olympic Games?

Answer: Tennis and golf - 1900

 

56. Who is the youngest woman to ever win a tennis Grand Slam in singles?

Answer: Martina Hingis - 16 years 3 months.

 

57. At what Olympic Games did Mark Spitz win seven gold medals?

Answer: 1972 - Munich.

 

 

58. In what sport did famous pediatrician and writer Benjamin Spock win an Olympic gold medal?

Answer: Rowing.

 

59. What sports equipment is used to hit a tennis ball?

Answer: Tennis racket.

 

60. When an Olympic athlete wins first place, what color medal does he get?

Answer: Gold.

 

 

Comment
Share
Copy link
Linkedin
Messenger
Whatsapp
Pinterest
Vkontakte
Telegram
Cancel
You have reposted this topic!
You have canceled this repost!